Spaanse tortilla met aardappel

Ingredi├źnten voor 1 pan vol

500 gram aardappels
2 bosui
1 teen knoflook gehakt
1 paprika
150 gram snijbiet of spinazie
5 eieren
75 gr geraspte kaas
Handjevol peterselie gehakt
Handjevol bieslook gehakt
Peper en zout

Zo maak je het

  • Zet een kookpan met water op. Schil de aardappelen en snijd deze in schijfjes. Kook deze schijfjes in 5-7 minuten beetgaar.
  • Zet een ruime koekenpan op het vuur. Snij de bosui en knoflook, fruit de bosui en knoflook aan. Snijd de paprika in blokjes en voeg deze toe. Was de snijbiet of spinazie en snijd daarna in grove stuken (ongeveer 1 cm breed), voeg deze daarna bij het groentemengsel.
  • Als de spinazie wat geslonken is voeg je de aardappelschijfjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Laat de aardappelschijfjes niet bruin kleuren, het is belangrijk dat ze wel garen.
  • Klop de eieren luchtig en breng deze op smaak met peper, zout, bieslook en de peterselie. Voeg de geraspte kaas toe. Giet het eimengsel op de aardappeltjes.
    Laat de tortilla gedurende 20 minuten zachtjes garen.
  • Je kan de tortilla zo eten, maar als je het lekker vindt om hem een beetje knapperig te hebben, dan draai je de tortilla voorzichtig om en bak je de andere kant ook nog even kort aan. Dit gaat het makkelijkste door de tortilla om te keren op een bord. Dan schuif je de tortilla zo terug in de pan. Bak de andere kant vervolgens ook nog even 5 minuten aan. Serveer in punten of blokjes.

@