Risotto met andijvie en chorizo

Ingrediënten voor 4 personen

1 bouillonblokje
300 gram risottorijst
100 gram chorizo
250 gram gesneden andijvie
6 zongedroogde tomaten
75 gram Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Breng een halve liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje hieraan toe.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan/hapjespan en bak hierin de risotto kort aan. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe, zodra het vocht is opgenomen voeg je nieuw vocht toe.
  • Snijd ondertussen de chorizo in blokjes en andijvie fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de chorizo circa drie minuten.
    Voeg de chorizo, zongedroogde tomaten en de andijvie aan de rijst toe en roer het geheel goed door.
  • Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de risotto. Goed roeren totdat alle kaas gesmolten is.
  • Breng de risotto op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de borden.

@