Wil je meer lokaal en uit het seizoen eten?

Boerderij aan de Dijk is een biologisch akkerbouwbedrijf aan de Ketelmeerweg 3 in Nagele. Wij zijn een biologische akkerbouw bedrijf in Nagele wat zo duurzaam mogelijk groentes verbouwd. Je kan bij ons direct groentes inkopen voor betaalbare en eerlijke prijzen. Dit kan in de zomer tijdens zomermarkten en zelfoogstmomenten en in de winter op onze maandelijkse kuubskistenmarkten.

De data voor de zelfoogstdagen zijn 21 juni, 5 juli, 19 juli, 2 augustus en 16 augustus. Van 16u-20u ben je bij ons welkom.

Daarnaast leveren we onze producten zo direct mogelijk aan (boerderij)winkels, CSA Tuinderijen, bewonersgroepen en restaurants.

We zijn een toegankelijk bedrijf waar je meer kan leren en zien waar je eten vandaan. Dit doen wij door middel van een wandelpad, rondleidingen, vrijwilligersplekken, educatielessen en andere evenementen.

Vrijdag 21 juni van 16:00-20:00 zijn jullie allemaal welkom. Komende weken maken we bekend welke gewassen er te oogsten zijn maar één ding product is al zeker: Spinazie!

Hoe werkt het?

Je neemt zelf een tas/ emmer of krat mee. Je parkeert je auto of fiets op ons erf (Ketelmeerweg 3, 8308 RA Nagele) en loopt naar de marktkraam. Hier leggen we uit hoe het werkt. Hierna kan je naar het land lopen om verschillende gewassen te oogsten. Let op: ons spinazieveld ligt ongeveer 500 meter lopen vanaf het erf.
Heb je alles geoogst wat je wilde oogsten? Dan loop je terug naar de marktkraam. En reken je hier de groentes af, dit kan contant en met pin.

Wist je dat je verse spinazie een paar dagen in de koelkast kunt bewaren of het na 2 min blancheren een jaar goed blijft in de vriezer? Zien we jou 21 juni? En wie neem je mee om samen te oogsten?

Er kan elke week besteld worden. Bestellen kan tot en met donderdagavond 20u. Vervolgens gaan wij op vrijdag aan de slag om de producten vers te oogsten.  Op vrijdag kan je na 16u je bestelling ophalen. Dit kan bij ons in de schuur of bij één van onze afhaallocaties. Daarnaast is het in de NOP mogelijk om je pakket thuis te laten bezorgen.

Hierbij een overzicht van de afhaallocaties met eventuele kosten:

Van Urk Voeding (Akkers 42H, 8321 BV Urk)
Vrijdag van 9-12u. €1.00

Heb je nog vragen?
Stuur dan een mailtje naar info@boerderijaandedijk.nl

Recepten

Op de site zijn naast de producten ook recepten te vinden.
Bij elk recept staat welke producten je bij ons kan kopen.

@