Frisse courgette-soep met kerrie
Ingrediënten (voor vier kommen soep)
3 teentjes knoflook
3 stuks bosui
750 gram courgette
1 eetlepel olie
halve theelepel kurkuma
1 eetlepel kerrie
300 ml groente-bouillon
75 ml kokosmelk
Zout en peper
Hoe maak je het?
- Snijd de bosui door midden bij het witte gedeelte. Snijd het witte gedeelte fijn. Snijd ook de knoflook fijn.
- Verwarm olie in de pan en gooi de knoflook en bosui erbij, bak deze even goed aan. Snijd de courgette in stukken en voeg deze, samen met de kerrie en de kurkuma ook toe aan de pan.
- Snijd het groene gedeelte van de bosui in reepjes. Houd een deel achter als garnering. Voeg de rest toe aan de pan. Voeg de groente-bouillon toe en laat koken voor 15 minuten.
- Pureer de soep fijn met een staafmixer. Schep de soep in de kommen. Roer daarna de kokosmelk erdoorheen.
- Strooi de overgebleven bosui over de kommen als garnering. Eetsmakelijk!