Aardappel-kroketjes
Ingrediënten (hapje of bijgerecht voor 4 personen)
450 gram aardappelen (geschild en in stukken gesneden)
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
3 takjes platte peterselie (fijngehakt)
3 steeltjes bieslook (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
2 eieren (1 ei gesplitst)
125 gram paneermeel
zwarte peper
zeezout
olijfolie
Zo maak je het
- Kook de aardappelen in 15-20 minuten zachtjes gaar.
- Pureer de aardappelen tot een fijne puree, roer hier 1 eierdooier, de kaas, bieslook en de peterselie doorheen. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Laat de puree twee uur afgedekt afkoelen in de koelkast en rol hierna 16 rolletjes hiervan.
- Klop het eiwit met het tweede ei los in een kommetje & strooi op een bord de paneermeel uit.
- Rol de kroketjes eerst door het paneermeel, daarna door het losgeklopt ei en daarna nog een keer door het paneermeel. Verhit een laagje van 2 cm olie met de knoflook in een koekenpan. Bak de kroketjes 3 – 4 minuten goudbruin in de koekenpan. Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier en serveer lekker warm. Eetze!