Snijbietquiche

Ingrediënten

500 gram snijbiet
4 eieren
100 gram zalm (in stukjes gesneden)
2 uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook
250 ml slagroom
200 gram oude kaas (geraspt)
Handje zwarte olijven
1 tl geroosterde komijnzaadjes
Olijfolie
Zeezout
Zwarte Peper
Hartige taartdeeg (kant-en-klaar) of bladerdeeg

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Leg het hartige taartdeeg in een rond bakblik (springvorm/quichevorm).
  • Bak de uien op laag vuur in een koekenpan totdat ze zacht zijn en verdeel ze daarna samen met de geroosterde komijnzaadjes over de quichebodem.
  • Nadat je de snijbiet gewassen hebt (je kan de steeltjes eventueel klein snijden) roerbak je deze in een beetje olijfolie. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Klop in een kom de eieren door de slagroom en voeg wat zout en peper toe.
  • Roer de snijbiet, zodra deze helemaal geslonken is door het eiermengsel en voeg de zalm en helft van de kaas hieraan toe. Schep dit alles in de quichevorm en strooi hier de rest van de kaas en olijven overheen.
  • Bak de quiche in 25 – 30 minuten op 180 graden goudbruin.

@