
Aardappel-kroketjes
Ingrediënten (hapje of bijgerecht voor 4 personen)
450 gram aardappelen (geschild en in stukken gesneden) 
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt) 
3 takjes platte peterselie (fijngehakt) 
3 steeltjes bieslook (fijngehakt) 
2 teentjes knoflook (in plakjes) 
2 eieren (1 ei gesplitst) 
125 gram paneermeel 
zwarte peper 
zeezout 
olijfolie
Zo maak je het
- Kook de aardappelen in 15-20 minuten zachtjes gaar.
 - Pureer de aardappelen tot een fijne puree, roer hier 1 eierdooier, de kaas, bieslook en de peterselie doorheen. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Laat de puree twee uur afgedekt afkoelen in de koelkast en rol hierna 16 rolletjes hiervan.
 - Klop het eiwit met het tweede ei los in een kommetje & strooi op een bord de paneermeel uit.
 - Rol de kroketjes eerst door het paneermeel, daarna door het losgeklopt ei en daarna nog een keer door het paneermeel. Verhit een laagje van 2 cm olie met de knoflook in een koekenpan. Bak de kroketjes 3 – 4 minuten goudbruin in de koekenpan. Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier en serveer lekker warm. Eetze!
 
