Vega herfststoof

Heerlijke herfststoof met onder andere pompoen en knolselderij.

Ingredi├źnten (voor vier personen)

500 gram pompoen
300 gram knolselderij
300 gram oranje of gekleurde peen
3 stuks bosui of 1 gewone ui
1 theelepel verse tijm (geritst van het takje)
600 gram aardappelen
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes
500 ml groentebouillon
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel gerookte paprika peper/zout naar smaak olie

Zo maak je het

  • Snijd de (bos)ui en de knoflook fijn. Snijd de pompoen (met schil), knolselderij en peen in blokjes (hoe kleiner de blokjes hoe sneller je kan eten).
  • Neem een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Als deze mooi glazig zijn voeg je de blokjes pompoen, wortel en knolselderij toe. Bak deze een paar minuten mee. Giet dan de bouillon eroverheen en breng aan de kook.
  • Na 5 minuten voeg je de tomatenblokjes, tijm, kaneel, cayennepeper, gerookte paprika, zout en peper toe. Zet het vuur laag en laat het mooi pruttelen. Roer af en toe door.
  • Schil de aardappels en kook deze tot ze gaar zijn. Check af en toe of je groentes gaar zijn. Afhankelijk van de grootte van je groentes kun je ongeveer na 20-30 minuten eten.
  • Serveer de aardappels los bij de stoof.

@