Ovenschotel met broccoli en aardappels

Ingrediënten (voor vier personen)  

900 gram broccoliroosjes ( je kan ook een mengsel maken met bloemkool roosjes)
500 gram aardappels
4 eieren
125 ml crème fraîche
150 gram geraspte kaas
6 eetlepels melk
1 ui
1 teen knoflook
10 gram bieslook olie zout en peper  

Zo maak je het  

  • Vet de ovenschaal in en verwarm de oven op 200 graden.
  • Schil de aardappels en snij daarna in schijfjes. Kook deze 10 minuten. Kook de broccoliroosjes 5 minuten. Snipper de ui en de knoflook. Verhit een beetje olie in de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg na een paar minuten de broccoli toe en bak mee.
  • Doe de crème fraîche, eieren, melk, bieslook, zout en peper in een kom en roer dit goed door elkaar.
  • Doe de broccoli in de ovenschaal en meng dit goed door het ei-mengsel. Leg hierboven op de aardappelschijfjes. Strooi de kaas er als laatste overheen.
  • Bak de ovenschotel in 20-25 goudbruin.

@