Lente plaattaart

Ingrediënten voor 4 personen

200 gram snijbiet (je kunt de snijbiet ook vervangen door spinazie)
75 gram rucola
3 bosuitjes
4 eieren
eetlepel gesneden verse bieslook
1 klein potje tapenade van zongedroogde tomaten of groene/rode pesto.
1 pakje bladerdeeg
100 gram kaas
Zout en peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes deeg op de bakplaat, laat ze een klein beetje overlappen, druk de naden aan. Prik gaatjes in het deeg. Smeer daarna de tapenade of pesto over het deeg.
  • Snijd de bosuitjes klein.
  • Rits of snij de bladeren van de snijbiet stengels. Snijd de stengels van de snijbiet in stukjes van ca 1 centimeter. Hou de bladeren nog even apart.
  • Bak de bosui en stengels snijbiet in wat olie op een zacht vuurtje, ongeveer drie minuten. Breng alles op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bladeren van de snijbiet in repen van ca 1 centimeter breed en voeg de bladeren toe aan de pan. Snijd de bieslook fijn en voeg ook toe aan de pan. Roerbak deze nog ongeveer 3 minuten mee tot de bladeren van de snijbiet geslonken zijn.
  • Verdeel het mengsel over de bladerdeeg.
  • Breek de eieren zo boven de taart, dat de dooiers heel blijven.
  • Bestrooi met de kaas en bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  • Verdeel nadat de taart klaar is de rucola erover heen.

@